Genieten van Frans bed!

Genieten van Frans bed!

07/06/2022 0 Door mozai

Als jij thuis komt na een lange dag dan kun je vaak niet wachten om lekker in je bedje te gaan liggen. Lekker ontspannen en genieten van de rust en warmte die je krijgt. Nu is de kans groot dat jouw bed rechthoekig is en lekker groot, maar dat geldt niet voor alle bedden. Misschien heb je nog nooit gehoord van een Frans bed en dat is dan ook niet zo gek. Dit is een bed dat je eigenlijk ook vrijwel nergens meer kunt vinden. Toch is het leuk om te weten wat voor een matras of bed dit is, want een Frans matras kan nog wel eens van pas komen als er vaak mensen gaan logeren of als je op vakantie gaat met een camper of caravan.

Frans bed

Herkomst

Wij kennen een bed als een rechthoekige vorm. Het matras dat er bij komt is in dezelfde vorm en het ligt heerlijk, maar wist je dat niet alle matrassen zo zijn. In Frankrijk dachten ze er namelijk een tijdje anders over het matras. Daar hadden ze namelijk geen perfect rechthoekig matras, maar daar hadden ze een speciaal Frans bed. Dit was dan ook de enige plek waar jij voor een lange tijd dit matras kon vinden. Door de jaren heen is dit heel erg veranderd en hebben mensen gewoon een normaal bed en matras aangeschaft, maar het kan alsnog wel eens handig zijn om dit te hebben. Daarom is het goed om te kijken om wat voor een matras het gaat.

Soort

Een Frans matras is een apart matras. De hoek van het matras is niet zoals jij het bent gewend. De hoek van het matras is namelijk rond. Dit is dan nog een van de soorten die er is. Er is namelijk nog een Frans bed die je misschien wel kent alleen niet onder die naam. Dat is namelijk een matras waarbij een groot stuk van de hoek mist. Dit houd in dat het matras met een kwart kleiner is geworden. Dat kan voor sommige situaties erg handig om zijn te hebben. Daarom is het misschien ook wel wat voor jou om te hebben. Je kunt ze namelijk ook gewoon op maat laten maken.

Thuis of op reis?

Als je thuis een kleine kamer hebt of je gaat op reis met een camper of caravan dan moet er wel geslapen worden. Thuis heb je de grootste kamer die er is, maar tijdens het reizen is dat iets meer beperkt. Om dan toch lekker te kunnen slapen moet je wel een goed matras hebben om op te liggen. Daarom is het handig om een Frans bed met een Frans matras te hebben. Die past namelijk op veel plekken door de hoek en het kan op maat worden gemaakt.